A vállalkozásod székhelye és telephelye mellett az online felületeid védelme is kiemelt kérdés. Sok mindent megtehetsz a honlapod védelme érdekében, amihez most 6 tippet adunk.

Eszközeid védelme

Onnantól kezdve, hogy eszközöddel az internetre csatlakozol, bármilyen cyber attack áldozatává válhatsz. Ezt megelőzheted többek között egy antivirus és egy anti-malware szoftver telepítésével, az operációs rendszered frissítésével, erős tűzfal beállításokkal és biztonságos oldalak látogatásával. A jelszavaidat és üzleti titkaidat is ellophatják, letilthatják különböző rosszindulatú szoftverek telepítésével, aktiválásával.

Jelszó

Minden esetben válassz biztonságos jelszót! Legjobb, ha egy online jelszógenerátor segítségével hozod létre a  16 karakterből álló új jelszavadat. Még jobb, ha szimbólumok, számok, kis- és nagybetűk kombinációjából áll össze.

Biztonságos sablon választása

Egy prémium sablonnal nagyon ritkán lőhetsz mellé, ha biztonságról van szó. Az ingyenes sablonok népszerűek, több millió weboldalra vannak feltelepítve, amelyek könnyen célpontokká válhatnak. Elegendő egyetlen biztonsági rést találni és a nem elég óvatos honlap tulajdonosok webhelyei máris fertőzötté válnak.

A pikk-pakk honlapnál kizárólag ellenőrzött és prémium sablonokat használunk minden WordPress bloghoz, weboldalhoz és webáruházhoz.

Biztonságos plugin választása

Az ingyenes kiegészítők az ingyenes sablonokhoz hasonlóan potenciális veszélyt jelenthetnek. Ha teheted kiegészítők esetén az ingyenes változatot inkább tesztüzemre használd, majd válts prémium szolgáltatásra. Továbbá a nagyobb biztonság érdekében minimalizáld a telepített kiegészítők számát.

A blogunkon rendszeresen publikálunk a legnépszerűbb kiegészítőkkel kapcsolatos biztonsági figyelmeztetéseket.

SSL megléte

Az SSL tanusítvány biztosítja  a titkosított csatornát a látogató és a webhely között. A lekért adatok oda-vissza a titkosított csatornán mozognak így a különböző kényes adatok, mint például a felhasználónevet, jelszót vagy bankkártya adatokat nem olvashatja ki egy harmadik fél.

Rendszeres frissítés

Biztonsági szempontból kiemelten fontos a rendszeres frissítés. A CMS rendszerednek, a sablonodnak és a kiegészítőidnek is naprakészre kell lenniük. Azonban ennyi nem elég: a tárhely környezetét is folyamatosan frissíteni kell a legnagyobb biztonság érdekében.

Forrás: secureblitz.com

Legyen biztonságos weboldalad!

WordPress weboldalak biztonsági karbantartása, kifejezetten mikro- és kisvállalkozásoknak.

ÉRDEKEL